Amatörce Evde Viski Yapımı

Amatörce Evde viski nasıl yapılır? Amatörler için hangi malzemeler gerekiyor? En pratik viski evde nasıl yapılır? Acemiler beş dakikada nasıl evde viski yapar gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Viski Yapımı

Etil Alkolden Acemice Evde Viski Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 

Malzemeler

  • Etil alkol
  • Aktif karbon
  • Yarıdan kesilmiş cocacola şişeşi
  • Kağıt havlu
  • 2,5 litrelik kola şişesi
  • Kaliteli su
  • Konsantre Viski Kiti
  • Ölçü için çay bardağı, kavanoz ve şırınga

Acemice Viski Yapımı 1. Aşama

 Aktif Karbon Filtre

Aktif karbonlarımızı iyice yıkadıktan sonra kurumaya bırakıyoruz

Yarım kesik kola şişesinin kapağını çiviyle birkaç defa delip deliklerin üzerine kağıt havlu basıp kapağı kapatıyoruz, içini karbonla dolduruyoruz ve kavanozun ağzına oturtuyoruz

Etil alkolü yavaşça döküp süzüyoruz, bu işlemi en az iki defa yapıyoruz.

Önemli Not: Aktif karbondan ne kadar çok geçirirsek alkolün içimi o kadar yumuşak olur. Sabır işidir ama sabrın sonu selamet.

Viski Yapımı 2. Aşama

Etil Alkol Seyreltme

2,5 litrelik kola şişesine aldığımız 1 litre alkole 1,4 litre su ekleyip seyreltmemiz gerekiyor

1,4 litreyi hesaplamak için 1,5 litrelik pet suyun içinden 1 çay bardağı eksiltiyoruz.

Suyla etil alkolü karıştırdığımızda %40 alkole getirmiş oluyoruz

Viski Yapımı 3. Aşama

Viski Kiti Ekleme

En önemli yere geldik. %40 alkollü 2,4 litre için benim tercihim konsantre viski kiti eklemek. Siz farklı kit kullanabilirsiniz. Konsantre viski kiti kullanırsak 5 ml yetiyor ama normal viski kiti kullanırsak 50 ml eklenmesi gerekiyor. Sonuçta kimyasal oldukları için ben daha az kullanılanı seçiyorum hemde daha ucuza geliyor. Maliyetler bölümünde daha geniş anlatacağım.

 %40 alkollü 2,4 litreye 5 ml konsantre viski kiti ekleyip çalkalıyoruz. Şişenin ağzına kapağı ters çevirip yarım hava alacak şekilde iki saat bekletiyoruz

İki saat sonra kapağı tam kapatıp bir hafta daha dinlendirdikten sonra içime hazır oluyor. Evde viski yapımı bu kadar kolay. 

Viski yapımı konusunu bundan sonra buradan takip edebilirsiniz.

Amatörce viski yapımı ne zaman profesyonel viski yapımına döner bilmiyorum ama viskiye artık çok para vermek istemiyorum. Bulduğum çözüm viskiyi ucuza getirmek. 

Evde Viski Yapımı - Özet

Evde Viski Yapılışı

Öncelikle etil alkolü karbon filtreden geçiriyoruz

İkinci adımda 1lt  etil alkole 1,4lt su ekleyip %40 a seyreltiyoruz

2,4lt %40 alkole 5 ml Virago konsantre viski kiti ekliyoruz ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlıyoruz.

Son olarak dinlendirmeye alıyoruz. Ne kadar çok dinlendirirsek o kadar lezzetli bir viski yapmış oluyoruz.

Evde viski yapımı internette viski kiti satanların pazarladığı gibi Jack Daniel’s veya Chivas Regal markaların taklitleri değildir. Bu markalar asla, sır gibi sakladıkları formüllerini kit dediğimiz şişlerin içine koyup satmazlar yada satılmasına izin vermezler.

Evde yapılabilecek viski türleri ancak ana karakteristik tatlar olabilir. Bu tatlar İskoç, İrlanda, Burbon, Malt ve Single Malt türleridir.

Evde İskoç Viski Yapımı

1 litre alkole 1,4 litre su ilave ederek %40 alkol seviyesine çekiyoruz. Toplamda elimizde 2,4 litre nihai karışım oluyor. 2,4 litre karışıma 5 ml konsantre iskoç viski kiti (Virago Malt 02) ilave edip çalkalıyoruz. 2,4 litre İskoç viskimiz hazır.

Evde İrlanda Viskisi Yapımı

1 litre etil alkole 1,4 litre su ekleyip %40’a seyreltin. Elinizdeki 2,4 litrelik nihai ürüne 5 ml İrlanda viski kiti (Virago Malt 01) ekleyip çalkalayın ve dinlendirmeye alın. En az üç gün dinlendirdikten sonra içine buz bile eklemeden sek olarak tüketin.

Evde Burbon Viski Yapımı

1 litre etil alkolü 1,4 litre suyla seyrelttikten sonra konsantre burbon viski kitinden (Virago Malt 04) 5 ml ekleyip iyice çalkalıyoruz. Dinlenme süresi bence en az bir hafta olmalı. Bir haftanın sonunda afiyetle tüketebilirsiniz. Profesyonel barmenlerin elinde çok başarılı kokteyller için taban oluşturabilir.

Evde Malt Viski Yapımı

1 litre etil alkole 1,4 litre suyla %40 alkol seviyesine getirip içine 5 ml konsantre malt viski (Virago Malt 03) ekleyip çalkalıyoruz. Temelde evde malt viski yapmış olduk. Bundan sonrası sabır işine kalıyor. Bir haftadan az olmamak koşuluyla dinlendirdikten sonra keyifle içiyoruz. Nede olsa keyifler yerinde.

Evde Single Mat Viski Yapımı

1 litre alkole 1,4 litre ekleyip %40 hacmen alkol içeriğine getiriyorum. 2,4 litrelik alkol su karışımına 5 ml konsantre single malt viski kiti (Virago Malt 06) ekleyip çalkaladıktan sonra ağzı kapalı şekilde en az iki hafta dinlendiriyorum. Daha önce yazdığım malt 06 inceleme yazısından sonra yaptığım denemelerde en iyi sonucu ikinci haftanın sonunda aldım. Evinde hobi olarak içki yapan herkes gibi bende sürekli denemelerime devam ediyorum. Her yeni sonuç için bir yazı yazamam ama yazılarımın içinde kısa kısa anlatabilirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Viski Kiti Hakkında Merak Edilenler

Viski Yapımı ile İlgili Sık Sorulan Sorular