Viski Yapımı ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Viski Yapımıyla İlgili Sık Sorulan Soruları bu yazıda bir araya getirmeye çalıştık. Pratik viski nasıl yapılır? Viski yapımında viski kiti ne kadar eklenir? Viski yapımında kullanılması gereken malzemeler nelerdir? gibi ve daha bir çok sorunun cevabını vermeye çalıştık.

Viski Yapımı ile İlgili Sık Sorulan Sorular

1 litre etil alkole ne kadar viski kiti eklenir?

Evde viski yapımı için 1 litre alkole 1,4 litre su eklenerek seyreltilir. 2,4 litre nihai ürüne 5 ml konsantre viski kiti eklenir. Konsatre olmayan viski kiti kullanacaksanız aynı miktar karışım için 20 ml ile 50 ml arasında viski kiti kullanılabilir. Konsantre olmayan viski kiti kullanacaksanız satın alacağınız yerden kullanım miktarı hakkında bilgi isteyiniz. 

Kolay viski nasıl yapılır?

En kolay viski nasıl yapılır? sorusunun cevabı;  Alkol aktif karbon filtreden geçirilir. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz Evde Viski Yapımı yazımızı okuyabilirsiniz. 400 ml etil alkol ile 600 ml su karıştırılır. İçine 2 ml konsantre viski kiti eklenip çalkalanır. Viskiniz hazır. 

Viski Yapımında Gliserin Ne İşe Yarar?

Viski yapımında gliserin şekerli tadı arttırıp akışkanlığı yoğunlaştırmaya yarar.

Viski Bozulur mu?

Kapağı açık olmadığı müddetçe yada havayla teması olmadığı müddetçe viski bozulmaz.

Viski Neden Acı Olur?

Viskinin acı olması alkolden kaynaklanır. Eğer alkol denature edildiyse yani içine acı madde eklendiyse içilemeyecek kadar acı olur. Hafif acımsı bir tat söz konusuysa bunun nedeni de alkolün distilasyon sayısından kaynaklanır.  

Viskiye Ne kadar Karamel Eklenir?

Viskye eklenen iki çeşit karamel vardır. Biri renk veren karamel diğeri tat veren karameldir. Her iki karamel türüde konsantre ürünlerse yapılan viskinin her bir litresi için 1 ml eklenmesi yeterlidir. Konsantrasyonu düşük olan ürünlerde bu miktar daha yüksektir.  

Viski Ne Kadar Dinlendirilmeli?

Viski kiti ile yapılan viski ne kadar dinlendirilir? sorusunun cevabı en az bir haftadır. Eğer viski kiti kullanılmadan geleneksel yöntemlerle viski yapıldıysa meşe fıçı içinde en az dört yıl dinlendirilmelidir. Dinlendirme süresi uzadıkça viskinin kaliteside artacaktır. Bu konuda daha detaylı bilgiyi referans aldığımız kaynak site üzerinden edinebilirsiniz.  

Viski Yapımında Hangi Su Kullanılır?

Viski yapımında PH değeri düşük, klorsuz ve kireçsiz su tercih edilmelidir. Hazır suların etiketlerinde belirttiğimiz özelliklerin değerleri yer almaktadır. 

Viski Buzdolabına Koyulur mu?

Eğer buz ilave edilmeyecekse buz içilmeden bir saat önce buzdolabına koyulmasında bir sakınca yoktur. Buz, soda yada farklı bir içecek eklenerek kokteyl yapılacaksa buz dolabında koyulmaz ve buzdolabında muhafaza edilmez.

Hangi Viski Kitini Önerirsiniz?

Viski kiti ile evde viski yapımı için kullanılması gereken konsantre viski kitleridir. Konsantre viski kitleri kullanım miktarlarında anlaşılabilir. Bir litre alkol + su karışımına en fazla 3 ml eklenen kitler konsantre viski kitidir. Konsantre olmayan viski kitlerinde kullanım miktarı bu miktarın beş katıyla elli katı arasında kullanılmaktadır. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Viski Kiti Hakkında Merak Edilenler

Amatörce Evde Viski Yapımı