Evde Viski Yapımı Maliyeti

Evde Viski Yapımı Maliyeti hesaplanması çok zor bir konu değil ancak evde viski yapımının sebebi viski fiyatlarının yüksek olması. Bunun için detayların bilinmesi gerekiyor. Evde viski yapımı maliyeti ne kadar? Etil alkol fiyatı ne kadar? Viski kiti fiyatı ne kadar?

Evde Viski Yapımı Maliyeti

Viski içmek son günlerde çok pahalı bir zevk haline geldi. Viski severlerde kendileri için alternatif yollar aramaya başladılar. Evde viski yapımının en pratik yolu etil alkolle suyu karıştırıp içine viski kiti eklemek ve dinlendirmek. 

Viski Yapımı Maliyeti

Viski yapımı maliyeti nasıl hesaplanır? Bir litre viskinin evde yapım maliyeti nedir? Evde viski yapımı için kullanılan malzemelerin fiyatları ? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik. 

Evde Viski Yapımı Malzemelerinin Fiyatları

1 - Etil Alkol: Etil alkolün litre fiyatı yaklaşık olarak 40 TL civarında ve genel olarak 5 litrelik bidonlarda satılıyor. 5 litrelik etil alkolün fiyatı yaklaşık olarak 200 TL civarında. İnternet üzerinden araştırma yaparsanız fiyatların yaklaşık olarak 200 TL civarında olduğunu görebilirsiniz. 

2 - Viski Kiti: Viski kiti fiyatları, kalitesine ve konsantrasyonuna göre değişmektedir. Yüksek konsantrasyondaki viski kitleri daha düşük miktarda kullanıldığı için daha ucuza gelmektedir. Bu konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse 1 litre alkol + 1,4 litre su karışımına yani 2,4 litre %40 alkole konsantre viski kitinden 5 ml eklenmesi yetiyor. 50 ml lik konsantre viski kitinin fiyatı yaklaşık olarak 140 TL. 5 ml fiyatıda 14 TL civarında oluyor. Aynı karışıma düşük konsantrasyondaki viski kitinden eklendiğinde yaklaşık olarak 50 ml eklenmesi gerekiyor ve fiyatı yaklaşık olarak 50 TL. 

3- Su: Alkolü seyreltmek için kullanılan suyun kaliteli su olması gerekiyor. 1,5 litre hazır suyun fiyatı yaklaşık olarak 5 TL

Evde Viski Yapımı Maliyet Hesaplama

1 litre alkol: 20 TL

1,5 litre su: 5 TL

5 ml Viski Kiti: 5 ml konsantre viski kiti 14 TL

2,4 litre ev yapımı viskinin toplam maliyeti: 39 TL 

1 litre ev yapımı viskinin maliyeti: 16,25 TL

Maliyet hesaplama konusunda referans aldığımız sitelerden birinde yapılan hesaplamaya göre 1 litre viskinin evde yapım maliyeti 2022 güncel fiyatlarına göre 30 TL civarındadır. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Viski Kiti Hakkında Merak Edilenler

Amatörce Evde Viski Yapımı

Viski Yapımı ile İlgili Sık Sorulan Sorular